CIABATTA KARTON

kr.69.00

Da Bottles er inspireret af datidens mælkeflaske var det et naturligt valg at opskrifterne også skulle tappes i en bæredygtig mælkekarton, for dem der ønsker at bage opskrifterne igen og igen.

Ciabatta brødet er et luftigt og smagsfyldt brød, som er rigt på fire forskellige økologiske melsorter. Ciabatta brødet indeholder Manitoba mel, der er en helt særlig og meget fin melsort fra Italien. Udover at bidrage til en fantastisk smag giver Manitoba melet brødet en helt speciel luftig og svampet struktur. Bag et stort Ciabatta brød (fx i en form) eller del dejen i 3-4 stykker for mellemstore brød.

Ingredienser:

Manitoba mel*durummel*speltmel*, stensalt, rugsurdej*maltmel*.

* Allergener

Pr. 100 g: 339 kcal / 1.417 kJ

Indhold: 770 g

1 L Karton

Holdbarhed: 10 måneder.

Bagevejledning:

Find: Gær, vand, mel, stor skål, madfilm, bagepapir, røremaskine/håndmixer med dejkroge.

Opløs 8 g gær i 5 dl koldt vand. Tilsæt indholdet og ælt i 5 min. langsomt og 10 min. hurtigt. Tilsæt herefter 1 dl vand og ælt igen ca.15-20 min. hurtigt til dejen slipper skålens sider.

Smør en stor skål med olie og læg dejen i. Sæt film henover skålen for at undgå en hård skorpe (viskestykke duer ikke) og stil dejen til hævning i stuetemperatur i 2 timer. Fjern madfilmen, i skålen foldes den ene halvdel af dejen over den anden. Derefter sættes dejen til koldhævning i min. 12 timer i køleskabet med madfilm henover. 

Hvedemel eller durummel drysses på et bord. Tag dejen ud af køleskabet og tænd ovnen på 260°C (ikke varmluft). Læg dejen på melet og del dejen i 3-4 stykker. Placer herefter dejen forsigtigt på bagepapiret. Dejen sættes i ovnen ved 260°C (ikke varmluft). Når lågen lukkes skrues ovnen ned på 230°C og brødet bages i ca. 20-25 min.

Når brødet bankes i bunden og det lyder hult er det færdig. Anvend gerne et stegetermometer, brødet skal måle 97°C i midten. 

Tips: Dejen rulles ud i en firkant af ca. 30×30 cm og deles i 4 stykker af 15×15 cm. Hvert stykke fyldes med flødeost og pesto og lukkes som en kuvert, hvorefter de sættes på bagepapir med lukning opad. De skal efterhæve en time før bagning.