FOCACCIA KARTON

kr.69.00

Da Bottles er inspireret af datidens mælkeflaske var det et naturligt valg at opskrifterne også skulle tappes i en bæredygtig mælkekarton, for dem der ønsker at bage opskrifterne igen og igen.

Inspireret af italiensk madkultur har vi udviklet et focaccia brød med et nordisk twist. Det består af fire forskellige økologiske danske melsorter som sammen med tomat granulat giver brødet en ekstra smagsdimension. Et perfekt supplement til aftensmaden.

Ingredienser:

Hvedemel*durummel*ølandshvede*, majsmel, tomatgranulat, stensalt.

* Allergener

Pr. 100 g: 342 kcal / 1.433 kJ

Indhold: 750 g

1 L Karton

Holdbarhed: 10 måneder.

Bagevejledning:

Find: Gær, olie og havsalt.

Opløs 10 g gær i 5,5 dl koldt vand. Tilsæt indholdet. Æltes langsomt i 5 min. Tilsæt dernæst 3 spsk. olivenolie, hvorefter dejen æltes i yderligere 10 min. ved hurtig hastighed indtil dejen slipper skålens sider. Vælg en skål der er dobbelt så stor som dejen og smør med olie før dejen lægges i. Sæt film henover skålen for at undgå en hård skorpe (viskestykke duer ikke). Skålen stilles til koldhævning i min. 12-15 timer i køleskabet.

Hurtig bagning: 20 g gær opløses i 5,5 dl lunken vand (20°C). Æltes 10-15 min. til dejen slipper skålens sider, (brug gerne røremaskine) og sættes til hævning i stuetemperatur i ca. 2 timer.

Hæld derefter dejen i en bradepande med bagepapir som er smurt med olie. Tag lidt olie på fingrene og tryk huller i dejen og sæt den til hævning i ca. 30 min. ved stuetemperatur. Drys med havsalt og rosmarin (enten tørret eller friske hele kviste). Alternativ kan pyntes med oliven, cherry tomater eller feta ost. Herefter sættes foccaciaen i ovnen i 20-25 min. ved 230°C (ikke varmluft). Jo længere den bages desto sprødere bliver den.

Tips: Brug evt. bageform/træbageform i stedet for bradepande – bagetid ca. 5-10 min. længere. Alternativt kan et stegetermometer bruges, brødet skal være 97°C i midten.