CHIA RUGBRØD
kr.149.00
Fri fragt ved køb over 440 kr.
Bottle Rugbrødet er et klassisk dansk rugbrød med et twist af chia frø. Fyldt med knækket rug er Bottle rugbrødet et meget groft og mættende brød af sin slags og dermed perfekt til frokosten og de mange madpakker. For et twist kan halvdelen af vandet i opskriften erstattes med øl.
Ingredienser:
Knækket rug*, groft dalarhvedemel*, fuldkorns rugsur*, chiafrø, rørsukker, ristet malt*, stensalt.
* Allergener
Pr. 100 g: 328 kcal / 1.373 kJ
Indhold: 745 g
1 L Glas Bottle
Total: 1.325 g
Holdbarhed: 10 måneder.
Bagevejledning:
Find: Gær.
Opløs 6 g gær i 6,5 dl koldt vand i en passende skål (min. 3 L). Tilsæt Bottle indhold. Rør sammen med grydeske til grøden er ensartet.
Skålen tildækkes med madfilm. Grøden sættes til modning ved stuetemperatur i ca. 12 – 15 timer. Dagen efter røres dejen godt igennem med en grydeske og kommes i en passende form (ca. 3 liter eller ca. 30 cm). Sættes til hævning i 30-45 min. Tildækkes med et viskestykke. Små bobler dannes i overfladen når rugbrødet er hævet tilpas. Drys eventuelt rugbrødet på toppen med sesam eller rugmel. Sættes i ovnen ved 260°C (ikke varmluft). Lige efter rugbrødet er sat i ovnen skrues ned på 190°C. Bages i ca. 60 min. Brug stegetermometer. Temperaturen i midten af brødet skal være 95°C for at det er færdigt.
Tips: Tilsæt lidt mørkt øl når dejen blandes sammen i stedet for vand. Fx. 3 dl øl og 4 dl vand.